Wat is pizza a taglio?

Pizza Al Taglio is een pizza soort die rond 1950 is ontstaan in Rome. Deze pizza wordt in heel Italië volop als streetfood gegeten, maar ook zeker daarbuiten. Taglio betekent letterlijk 'per stuk'. De pizza wordt gebakken op grote platen, is rechthoekig en wordt verkocht in stukken die vaak worden geknipt met een schaar.

De Pizza Al Taglio heeft een dikkere bodem, gemaakt van deeg met minder gist. Dit deeg heeft minimaal 48 uur in de koeling gestaan om te rijzen. Zo krijgt het deeg veel luchtbellen die belangrijk zijn voor de structuur van de bodem. Hoe luchtiger, hoe lekkerder! Door de vorm en stevige luchtige bodem is deze pizza perfect om onderweg te eten en qua toppings is alles mogelijk!

Naast pizza hebben wij ook allerlei lekkere voorgerechten, pasta's, flatbread, antipasti, bijgerechtjes, toetjes, cocktails en heerlijke koffie. Glutenvrij of andere dieetwensen? Geen probleem! Hier houden wij rekening mee.

Over Pazze e Pizze

History

Iedereen vraagt altijd aan ons, waarom hebben jullie eigenlijk een Italiaans restaurant? Nou dat zit zo:

Er was eens een Italiaanse jongen die geboren werd in een klein dorpje genaamd Stornarella, Puglia. Toen hij klein was verhuisde hij naar Rome: 'La pui bella city del mondo'. Waar hij opgroeide in het Italiaanse restaurant van zijn ouders.

Nu hoor ik je denken 'wat heeft dit verhaal met Den Haag te maken?'.

Deze Italiaanse jongen is onze opa & vader. Hij besloot als jonge man het prachtige Rome in te ruilen voor Den Haag. Waar hij zijn beeldschone vrouw ontmoette, trouwde, samen drie prachtige dochters opvoeden en uiteindelijk samen met 'Oma Spaghetti' kleinkinderen kreeg.

De bergen, de steden, de eilanden, de stranden, de kerkjes, het eten, kortom; la grande bellezza, vormde een onmisbaar deel van onze 'Italiaanse opvoeding'. En ja, vooral het Italiaanse eten, daar ontkwamen we niet aan. Vandaar ons Italiaanse restaurant in China Town.

Waarom in China Town? Wij hebben ook nog een Chinese opa, 'Opa Chung', die net als 'Opa Spaghetti' opgroeide in de horeca.

Onze sluitingstijd is vervroegd naar 17:00 uur vanwege de tijdelijke COVID-19 maatregelen. Thuisbezorgen is nog wel mogelijk tot 21:30 uur.